Stovky ľudí dnes prišli do PKO v Prešove na veľtrh práce

10.05.2011 Prešov

Prešov 10. mája (TASR) – Priestory historickej budovy Parku kultúry a oddychu na Hlavnej ulici v Prešove dnes zaplnili stovky ľudí, ktorí si hľadajú prácu. V rámci veľtrhu práce s názvom JOB2DAY tu pracovné príležitosti či poradenstvo ponúka 25 spoločností a personálnych agentúr.
Hlavný organizátor podujatia Marián Beliš konštatoval, že už počas prvých hodín po otvorení evidovali mimoriadny záujem zo strany verejnosti. Zdôraznil, že priebeh prvého dňa ich utvrdil v tom, že takéto podujatie v Prešove má zmysel. V prípade, že ho budú pripravovať aj v budúcom roku, bude však podľa nich potrebné hľadať väčšiu plochu.
\"Záujem vystavovateľov v posledných dvoch týždňoch prevyšoval naše očakávanie a doslova sme museli niektorých odmietnuť. Čo je však podstatnejšie, prichádza množstvo ľudí, ktorí si hľadajú prácu,\" povedal pre TASR Beliš.
Koridory medzi jednotlivými prezentačnými stánkami zaplnili rady mladých i starších záujemcov o prácu. Bol medzi nimi aj 25-ročný Michal z Prešova, ktorý ocenil, že sa takéto podujatie koná aj v tomto meste. \"Bolo to stále v Košiciach, Bratislave, na Prešov sa nejako zabúdalo a je tu druhá najväčšia nezamestnanosť na Slovensku. Ťažko mladému človeku bez praxe niečo hľadať, tak možno tu niečo nájdem,\" povedal absolvent bakalárskeho štúdia na technickej univerzite.
Cieľom veľtrhu je poskytnúť uchádzačom o zamestnanie informácie o spoločnostiach pôsobiacich na trhu práce a vytvoriť podmienky na nadviazanie kontaktov s potenciálnym zamestnávateľom.
\"Prišli tí, ktorí sú nezamestnaní a hľadajú si prácu, prišli aj absolventi škôl, prišli zamestnaní, ktorí sú nespokojní a chcú zmeniť prácu. Zaujímajú sa väčšinou o ponuky na Slovensku a konkrétne v prešovskom regióne,\" uviedla pracovníčka jednej z agentúr Miriam Žarnovská.
Záujemcovia o prácu či poskytnutie podrobností o jej získavaní budú mať možnosť získať informácie aj v stredu (11. 5.), kedy veľtrh pokračuje druhým dňom.
 

Vyberte región

mark